De tattoostijlen van DB-ink in Den Bosch

Welke stijl tattoo je kiest, is iets persoonlijks, waar je je goed voor wilt oriënteren. Polynesische tattoos hebben mooie, dikke lijnen die harmonisch in elkaar overlopen. Of kies je liever voor modern, old school of een realistische tattoo? Denk ook alvast eens na of je voor kleur of black and gray gaat. En waar op je lichaam wil je hem hebben? Je vindt hier de meest gekozen mogelijkheden in onze shop. Heb je zelf een idee of een ontwerp? Bespreek het met ons. We kunnen het voor je realiseren.

TATTOOSTIJLEN

BLACK AND GREY

Deze tattoostijl bevat lichte en donkere tinten zwart en grijs, in combinatie met wit. We maken hier gebruik van schaduwwerk. Je kunt deze stijl onder andere inzetten voor realistische 3d-figuren, portretten, chicano, religieuze thema’s, cover-ups en sleeves.

Prachtige tattoos laat je zetten door een echte tattoo-kunstenaar.

COLOUR

Dit is een verzamelnaam voor gekleurde tatoeages in alle stijlen. Er zijn hierbij oneindig veel mogelijkheden.

De een laat zich tatoeëren in een opwelling, voor de ander is het een lange, diepgewortelde wens.

POLYNESISCH / MAORI

De Polynesische tattoo is een verzamelnaam voor diverse tribale stijlen, waaronder die van de Maori, de Marquesan en de Samoa. Het is een stijl met veel dikke lijnen in allerlei organische rechte en golvende vormen. Deze stijl wordt meestal met de hand gezet, vaak in combinatie met dotwork of schaduwwerk.

De GGD keurt het werk van Tattooshop DB-ink in Den Bosch goed.

SLEEVES

Sleeve zijn tatoeages die je arm of been voor een groot deel of helemaal bedekken. Net als een mouw van een shirt. Aan alle kanten zijn tatoeages te zien. Een sleeve is opgebouwd uit meerdere tattoos. Die kan bestaan uit 1 of meerdere tattoo stijlen die samen combineren. In kleur, black and grey of realistic.

PORTRET

Deze vaak grote tattoos geven een portret weer van een dier of een persoon. Dat kan je eigen huisdier zijn of een vriend of familielid, of een wild dier zoals een wolf, een adelaar of een beer. Je kunt kiezen uit colour of black and grey. Het resultaat is levensecht.

Bekijk onze tatoeagegalerij, met werken gemaakt in Den Bosch.

REALISTISCH

Dat een portret realistisch moet zijn, spreekt voor zich. Een leeuw of tijger moet er ook levensecht uitzien. Maar deze stijl is op vele manieren toepasbaar. Bijvoorbeeld bij een tekst die door schaduwwerk onder de  opengescheurde huid zichtbaar lijkt te worden.

Haarscherpe tattoos, gezet in Den Bosch.

Letters

Schrijf je motto of een voor jou belangrijke leus of naam met getatoeëerde letters. Er zijn verschillende lettertypes en stijlen denkbaar, in verschillende groottes. Je kunt kiezen uit dikke lijnen, fijne lijnen, schaduwwerking, sierlijkheid, handgeschreven teksten of teksten in een ander alfabet.

OLD SCHOOL

De old school tattoo is een echte klassieker. Stel je hierbij rozen voor, hartjes, ankers, vuurtorens en pin-upmodellen. Dikke, zwarte lijnen, gecombineerd met felle kleuren, zoals rood en blauw, karakteriseren deze tattoovorm. Je kunt er ook een tekst in laten zetten.

Tatoeageartiest John Valk begon ooit als tekenaar.

GEOMETRISCH

In geometrische tattoos vind je een moderne, sierlijke tattoovorm met talloze opties. Vanuit fijn getekende vierkanten, driehoeken en cirkels verschijnt het gezicht van een dier, of een mooie abstracte vorm. Soms worden vlakken zwart ingekleurd. De geometrische stijl wordt vaak gezet in combinatie met realistisch dotwork om vlakken een bepaald schaduweffect te geven.

Neem contact op met tattooshop DB-ink in Den Bosch.

JAPANS

Deze tattoos zijn vaak lekker opvallend, bijvoorbeeld over een hele schouder of rug. Felle, grote kleurvlakken met veel detail zijn belangrijke kenmerken. Black and grey komt ook voor. Traditionele Japanse elementen zijn water, wind, aarde en vuur, bloemen en personen. Veelal met dikke, 2d-lijnen. Heb je liever een realistische japanse-stijl-tattoo, dan kies je voor vormen als draken, tijgers, geisha’s, samoerais, boeddha, lotus, kersenbloesem of een tempel.

De een laat zich tatoeëren in een opwelling, voor de ander is het een lange, diepgewortelde wens.

CHICANO

Deze Latino black and grey tattoos kunnen alles bevatten van de Dia De Los Muertos, sugarskulls en gangster thema’s tot religieuze elementen. Jezus Christus, Maria, geldrozen, pitbulls en clowns staan in deze stijl niet zelden door elkaar verweven. Dat kan in cartoonvorm, maar ook realistisch.

Prachtige tattoos laat je zetten door een echte tattoo-kunstenaar.

RELIGIEUS

Deze tatoeagevorm vertegenwoordigt grote religieuze thema’s. Je kunt denken aan afbeeldingen van Jezus, Maria en de kerk of aan boeddhistische of hindoeïstische afbeeldingen, zoals boeddha of Ganesha. Ook natuurreligieuze tattoos, zoals het pentagram, kunnen voor mensen een diepere betekenis hebben.

Tattoo laten zetten in Den Bosch.

COVER-UP TATTOO

Bij een cover-up tatoeëert DB-ink een nieuwe tattoo over een oude heen. Hierna is de oude niet meer zichtbaar. Dit moet wel goed passen bij de kleur van je voorgaande tattoo. Sommige cover-ups zijn niet mogelijk. Je kunt een cover-up soms ook gebruiken om bepaalde vlakken huidpigment of littekens te versieren of verbergen.

FREE HAND TATTOO

Deze tattoos tekenen we uit de losse hand. Dat geeft een mooi organisch effect aan je tattoo. Bovendien is je tatoeage op deze manier altijd uniek en afgestemd op jouw lichaam. Let wel: een handgemaakte tattoo kost meer tijd dan een machinale. Er kunnen meerdere sessies overheen gaan. Maar dan heb je ook echt iets speciaals.