Cover up TATTOO

WAT IS EEN COVER-UP TATTOO?

Cover-up is Engels voor verbergen en beschrijft daarmee goed wat een cover-up tattoo is. Er wordt dan een nieuwe tatoeage over de oude heen getatoeëerd, waardoor de oude tattoo niet meer zichtbaar is. Hieronder vertellen we je meer over cover-ups.

Redenen voor een cover-up

Wanneer je een tattoo laat zetten is het verstandig om er van tevoren goed over na te denken en erbij stil te staan dat het een permanente versiering van het lichaam is. Toch kan het altijd gebeuren dat je niet meer tevreden bent met je tatoeage. Dat kan verschillende redenen hebben:
• De tattoo paste vroeger wel bij jou, maar nu niet meer; je hebt een andere smaak gekregen
• De tattoo is niet mooi meer, of is in ergere gevallen nooit mooi geweest
• Je hebt de naam van iemand getatoeëerd die je nu niet meer mag, bijvoorbeeld een ex-geliefde
• Je hebt een standaard tattoo, maar wilt iets uniekers
• Je staat niet meer achter de symbolische betekenis van de tatoeage

Hoe een cover-up werkt
Het tatoeëren van een cover-up is niet zo gemakkelijk als het simpelweg tatoeëren van een nieuwe tattoo over de oude heen. Het is te vergelijken met een bestaande tekening waar je overheen wilt tekenen. Zonder de juiste technieken zul je geen goed resultaat krijgen en de oorspronkelijke tekening blijven zien.
Een cover-up tattoo werkt niet veel anders. Er moet rekening gehouden worden met de vormen en kleuren van de oorspronkelijke afbeelding. Een tattoo met veel lichte kleuren is gemakkelijker te verbergen dan een met veel donkere kleuren. Sowieso zal de nieuwe tatoeage altijd groter worden. Het is belangrijk om naar een tatoeëerder te stappen die ervaring heeft met cover-ups, zoals bij DB Ink in Den Bosch. Onze specialist kan goed kijken wat de mogelijkheden zijn en jou het beste resultaat bieden.

Een cover-up laten zetten
Als je hebt besloten om jouw oude tattoo te verbergen onder een nieuwe, moet je een paar dingen in de gaten houden. Zoals eerder in dit artikel te lezen was, wordt de cover-up groter, maar met simpelweg een grotere tattoo uitkiezen ben je er nog niet. Er is geen gum waarmee de oude lijnen als het ware weggepoetst kunnen worden. De tatoeëerder zal met de oorspronkelijke tattoo rekening moeten houden. Het is mogelijk om er met een donkerdere kleur overheen te gaan, of de vormen te verwerken in het nieuwe ontwerp.
De mogelijkheden voor dit nieuwe ontwerp verschillen afhankelijk van de oorspronkelijke tattoo en de wensen voor de nieuwe. Het is daarom sterk aan te raden om open te staan voor ideeën, en niet al met een vast plan naar de tattooshop te stappen. Natuurlijk kun je al wel een globaal idee hebben van je nieuwe tatoeage, maar voor het beste resultaat moet je de tatoeëerder de vrijheid geven om een passend ontwerp te maken. Voor een cover-up is een goede bespreking met de artiest misschien nog wel belangrijker dan bij een gewone tatoeage.

Wat wel en niet kan
Goede cover-ups werken de tatoeage geheel weg en met het juiste ontwerp is er maar weinig wat niet kan. Vooral organische vormen zoals veren, vogels en bloemen zijn goed te verwerken in de nieuwe tattoo. Portretten zijn daarentegen minder geschikt en in veel gevallen zelfs onmogelijk. Het is wel mogelijk als er een portret over een portret heen wordt getatoeëerd, maar het nieuwe portret zal onvermijdelijk meer kleur krijgen.
Voor de nieuwe tatoeage is kleur erg belangrijk. Een black-and-grey tattoo kan goed over een oorspronkelijke black-and-grey, maar niet over een kleurrijke oldschool tatoeage. Ook hier kan de vergelijking met de tekening weer gemaakt worden. Je kunt een kleurplaat wel inkleuren, maar niet als het ware uitkleuren. Om deze reden bevat een cover-up vaak meer kleur dan het origineel.
Het is wel belangrijk dat het nieuwe tattoo-ontwerp over de oude tatoeage(s) heen past en de oude tatoeage niet te donker is. Als dit wel het geval is, adviseren wij om de tattoo voor een gedeelte weg te laseren, zodat we deze beter kunnen coveren.

Interesse in een cover-up tattoo? Neem contact op met DB Ink in de regio Den Bosch, Rosmalen en Vught voor meer informatie, advies of een afspraak.

0
Feed

Schrijf een reactie

Haarscherpe tattoeage door een tattoo-artiest in hartje Den Bosch.

DB-ink
Copernicuslaan 316A
5223 ER  ’s Hertogenbosch


 

Openingstijden

Maandag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Dinsdag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Woensdag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Donderdag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Vrijdag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Zaterdag 11:00 - 18:00