Maori of een Polynesische tattoo

Maori of een Polynesische tattoo

Ze zijn voor vrijwel iedereen wel herkenbaar; tribal tattoos, de tattoos met de zwarte lijnen en geometrische patronen. Van oorsprong zijn dit tattoos die door stammen (tribes) van over de hele wereld werden gezet, dit om de mensen van een bepaalde stam te herkennen en om de sociale status van iemand binnen de stam aan te geven. Tegenwoordig zien we meestal tribal tattoos die van oorsprong afkomstig zijn van Polynesische stammen. Polynesië is een grote eilandengroep ten oosten van Australië, die zich uitstrekt van Nieuw Zeeland tot Hawaï en Paaseiland. Deze tattoostijl (tatau op zijn Polynesisch) kwam in de achttiende eeuw naar de Westerse wereld door St. Joseph Banks die op reis was met ontdekkingsreiziger James Cook.

De Maori tattoo

De bekendste tribal tattoo is wel de Maori tattoo, tattoos van de oorspronkelijke bewoners van Nieuw zeeland. Zij brachten de bekende ronde patronen voornamelijk aan op het gezicht. Deze tattoos vinden we tegenwoordig veel op bovenarmen of verwerkt in een sleeve. Belangrijk bij het zetten van een Maori tattoo is dat juist vanwege de ronde vorm goed gekeken wordt naar lichaamsbouw omdat de tattoo anders uit verhouding getrokken wordt.


De Polynesische tattoo
Een andere stijl tribal tattoo is de stijl afkomstig van Samoa, een eiland tussen Hawaï en Nieuw Zeeland in. Op dit eiland ligt eigenlijk de basis voor de ontwikkeling van de Polynesische tattoos. Kenmerkend zijn de verschillende tattoos voor mannen en vrouwen. De Pe’a is een tatoeage van de navel tot de knie bij mannen en de Malu, die loopt van de dijen tot onder de knie is specifiek bedoeld voor vrouwen.


Een moderne tribal
Met de komst van de tribal tattoo naar het Westen, zijn de vormen en de redenen van zetten erg veranderd. De culturele en de sociale betekenis ervan zijn weggevallen en de tattoo is nu meestal alleen nog esthetisch ofwel mooi. Wil je een tribal laten zetten dan is het echter wel verstandig je te verdiepen in de betekenis van de verschillende ontwerpen, zodat je in ieder geval weet wat je precies voor altijd op je lichaam laat zetten en hier ook achter kunt staan. Je kunt uiteraard verschillende stijlen met elkaar combineren of figuren laten aanpassen, om zo je eigen unieke tattoo samen te stellen die precies bij jou past. Wij kunnen hierin uiteraard met je meedenken.

0
Feed

Schrijf een reactie

Haarscherpe tattoeage door een tattoo-artiest in hartje Den Bosch.

DB-ink
Copernicuslaan 316A
5223 ER  ’s Hertogenbosch


 

Openingstijden

Maandag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Dinsdag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Woensdag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Donderdag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Vrijdag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Zaterdag 11:00 - 18:00