Freehand tattoos

Is een freehand tattoo iets voor jou?

Freehand tattoos zijn tatoeages die uit de losse hand rechtstreeks op de huid worden getekend. Na het tekenen wordt de inkt machinaal met de machine aangebracht op de huid. In deze blog leggen we uit wat de voordelen zijn van deze tatoeagetechniek.

Je tattoo afgestemd op jouw lichaam

Met een freehand tattoo lopen de lijnen van de tatoeage met het hele lichaam en met de spieren mee. Op deze manier is hij uniek en op jouw specifieke lichaam afgestemd. Dit is dus een volledig met de hand gemaakte tattoo en kost dus meer tijd. Daarom kunnen meerdere sessies nodig zijn voor een op maat gemaakte freehand tattoo.

Combinatie van technieken

Het is ook mogelijk, zoals ook bij DB Ink regelmatig gebeurt, om voor een deel van de tatoeage stencils te gebruiken. Zo kan je tattoo artist bijvoorbeeld traditionele stenciltatoeages combineren met freehand-technieken en deze aan elkaar weven op een manier die perfect aansluit op jouw lichaam.

Freehand tattoos kunnen in alle stijlen worden toegepast

Freehand-technieken worden veel toegepast bij het maken van sleeves, om alle ruimte helemaal op te vullen met bijvoorbeeld sierlijke krullen, elementen in Japanse stijl, wind enz. Ook voor het plaatsen van cover-ups of lettering kan het mooi zijn om voor een freehand tattoo te kiezen. En ten slotte zijn freehand-tatoeages vooral zeer geschikt op lichaamsdelen waar de tattoo ‘mee’ moet lopen – bijvoorbeeld van been naar enkel en van enkel naar voet.

Voor sommige stijlen is freehand altijd de beste techniek

Voor Maori of Polynesische tattoos wordt bij DB Ink eigenlijk altijd freehand getatoeëerd, omdat dit het mooiste en meest authentieke resultaat geeft. Dit is ook het geval bij zaken zoals sierlijke krullen, elementen van de Japanse stijl en zoveel meer. Heb je vragen over de mogelijkheden voor een freehand tattoo? De tattoo artists van DB Ink geven je graag persoonlijk advies over wat goed kan werken bij jouw wensen en lichaam. Kom vandaag nog langs in de shop in Den Bosch of neem contact op.

0
Feed

Schrijf een reactie

Haarscherpe tattoeage door een tattoo-artiest in hartje Den Bosch.

DB-ink
Copernicuslaan 316A
5223 ER  ’s Hertogenbosch


 

Openingstijden

Maandag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Dinsdag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Woensdag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Donderdag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Vrijdag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Zaterdag 11:00 - 18:00