Ga voor kwaliteit en kies voor een realistische of 3D-tattoo

Wilt u een tatoeage in een indrukwekkend gedetailleerde stijl, dan is een realistische of 3D-tattoo misschien iets voor u. In deze blog gaan we kort in op deze twee stijlen en leggen we uit hoe ze worden gemaakt. Voor meer informatie of voorbeelden komt u langs bij DB-ink in ’s Hertogenbosch die zijn gespecialiseerd in realistische en 3D-tatoeages.

Hoe werkt het effect van een driedimensionale tatoeage?

U weet vast wel wat perspectieftekenen is. Door zaken die verder weg zijn kleiner te maken dan dingen die dichtbij zijn wordt er in een tweedimensionale tekening de illusie van diepte gewekt. Maar voor een echt en realistisch 3D-effect is er meer nodig dan alleen perspectief. Dit wordt gedaan door licht en schaduw aan de tekening toe te voegen. Met licht en schaduw worden alle subtiele ruimtelijke effecten aangezet en versterkt waardoor u dat echte 3D-effect krijgt.

Twee 3D-effecten: erop of eronder

Er kunnen twee effecten worden gecreëerd met een 3D-tattoo. Het eerste effect is dat waarin het lijkt alsof uw voorwerp op uw huid staat of erboven zweeft. Het voordeel van deze techniek is dat er goed kleur kan worden gebruikt en dat deze kleuren ook realistisch blijven.

De tweede techniek is die waarbij de illusie wordt gewekt dat er een stuk huid ontbreekt en er door de huid heen kan worden gekeken. Hierbij heeft een voorwerp dus geen schaduw of de huid, maar werpt de huid, zo lijkt het, een schaduw op het voorwerp.

Een realistische tattoo

Wilt een tatoeage die zo echt lijkt als een foto, dan kan er een realistische tattoo bij u worden gezet. Zo kunt u uw favoriete dier, persoon of symbool altijd met u meedragen op uw huid.

De geschiedenis van de realistische tatoeage

Realistische schildertechnieken bestaan al honderden jaren en zijn in de loop van de tijd steeds realistischer geworden. Met de opkomst van de tatoeagekunst in de gevangeniscultuur van jaren 70 in de Verenigde Staten is ook hier het realisme een van de dominante stijlen geworden.

Stijlen en technieken bij realistische tatoeages
Net zoals bij de 3D-tatoeage zijn licht en schaduw van groot belang bij het creëren van een realistische tattoo. Het is vooral een stijl die een ervaren en vakkundige tatoeagekunstenaar vereist. Zorg er dus voor dat u voorbeelden ziet van de persoon die u gaat tatoeëren.

Geïnteresseerd in een realistische of 3D-tattoo en zoekt u een ervaren tattookunstenaar? Neem contact op met DB-ink uit ’s Hertogenbosch voor meer informatie over deze technieken of maak meteen een afspraak.

0
Feed

Schrijf een reactie

Haarscherpe tattoeage door een tattoo-artiest in hartje Den Bosch.

DB-ink
Copernicuslaan 316A
5223 ER  ’s Hertogenbosch


 

Openingstijden

Maandag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Dinsdag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Woensdag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Donderdag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Vrijdag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Zaterdag 11:00 - 18:00