sleeve

Een sleeve tattoo

De laatste jaren zie je steeds vaker; tatoeages die een hele arm, of een deel daarvan, volledig bedekken; een sleeve tatoeage. Letterlijk vertaald betekent sleeve mouw en dat is dan ook precies wat het is; een mouw in de vorm van een grote of meerdere kleinere tattoos bij elkaar. Er zijn verschillende soorten van sleeves. Zo is er de full sleeve, oftewel de tattoo die de hele arm bedekt. Ook is er de three quarter sleeve, die loopt van de schouder tot halverwege de onderarm. De half sleeve – van schouder tot elleboog en de lower sleeve die loopt van elleboog tot pols. Een sleeve hoeft trouwens niet alleen gezet te worden op een arm want op een been kan het ook.

Sleeve tattoo-sessies
Omdat een sleeve op een groot oppervlak getatoeëerd wordt, duurt het tatoeëren ervan over het algemeen wel een aantal maanden. Er wordt namelijk in verschillende sessies gewerkt, ieder van een paar uur (soms wel 5 a 6) en tussen elke sessie heeft de huid de tijd nodig om te herstellen. Dit herstel duurt steeds minimaal twee weken, maar daarbuiten ben je volkomen vrij in hoeveel tijd je tussen de sessies wilt laten vallen. Omdat een sleeve dus in delen getatoeëerd wordt, betekent dit ook dat je een behoorlijke tijd met een tattoo op je arm of been loopt, die nog niet af is. Een goede planning vooraf met daarin welk onderdeel op welk moment gezet gaat worden, is dan ook erg belangrijk. Soms wordt er eerst voor gekozen om alle outlines (de buitenlijnen) te tatoeëren, waarna later de vlakken, schaduwen en/of motieven worden ingekleurd. Soms worden de verschillende delen apart gezet.

Een sleeve heb je voor het leven

Als je kiest voor een sleeve dan moet je je bewust zijn dat je die voor de rest van je leven op je arm of been hebt en dat hij altijd (deels) zichtbaar zal zijn. Je kunt hem, zeker in de zomer niet volledig bedekken en ook niet weg laten laseren omdat je het niet zo mooi meer vindt. Dat is bij dit soort grote oppervlakken beslist geen optie. Je moet volledig achter de keuze staan. Denk er van tevoren dan ook uitgebreid over na en laat nooit een sleeve in een opwelling zetten. Andere puntjes zijn dat het zetten dus behoorlijk veel tijd, wel zo’n twintig tot dertig uur, kost en dat een sleeve ook beslist niet goedkoop is. Reken hiervoor zeker op twee- à drieduizend euro.

Het ontwerp
De beeltenis waaruit de totale sleeve bestaat, bestaat over het algemeen niet uit allerlei losse onderdelen. In de meeste gevallen wordt hij opgebouwd rondom een thema, met verschillende onderwerpen die goed bij dit thema en bij jouw persoonlijkheid passen. Wij maken altijd samen met jou het totale ontwerp en gaan voor een sleeve waar jij je hele leven gelukkig van wordt.

Wil je graag een totale sleeve of een ‘deel’ sleeve in overweging nemen, kom dan eens langs bij Tattooshop DB-ink in ’s Hertogenbosch. We denken graag met je mee hoe jouw unieke sleeve vorm te geven.

0
Feed

Schrijf een reactie

Haarscherpe tattoeage door een tattoo-artiest in hartje Den Bosch.

DB-ink
Copernicuslaan 316A
5223 ER  ’s Hertogenbosch


 

Openingstijden

Maandag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Dinsdag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Woensdag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Donderdag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Vrijdag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Zaterdag 11:00 - 18:00