fine line tattoo

Een fineline tattoo

Elegant en delicaat dat kenmerkt een fineline tattoo. Gemaakt van dunne scherpe vloeiende lijnen, groeit deze nog relatief nieuwe tattoo-vorm snel aan populariteit. De lijnen van een fineline tattoo – en de naam zegt het al – zijn vaak subtiel en dun gezet, waardoor de tattoo een zachte uitstraling krijgt en het net lijkt of hij op een stuk papier getekend is met een hele fijne pen. Een fineline tattoo leent zich uitstekend voor de kleine plekjes op het lichaam, zoals de enkel, de vingers, de pols of achter het oor en kan in allerlei vormen worden gezet. Voorbeelden hiervan zijn: namen en teksten, scherpe gedetailleerde afbeeldingen en mandala’s.

Eén naald in plaats van drie

Door de techniek die bij fineline tatoeëren wordt toegepast – tatoeëren met één naald in plaats van drie naalden, zodat gedetailleerd en nauwkeurig kan worden getatoeëerd – is een vaste hand van de tattoo-artiest die de tattoo zet, een vereiste. Dit vergt dan ook een bijzondere handigheid, waarover de tattoo-artiesten van DB-ink allen beschikken. Naast een vaste hand moet een fineline tattoo altijd in een keer goed gezet worden en er is dan ook beslist geen ruimte voor het maken van fouten.

Een fineline tattoo is nauwelijks pijnlijk

Bij een fineline tattoo hoeft de naald waarmee getatoeëerd wordt, niet zo diep in de huid te worden ingebracht als bij het aanbrengen van dikke lijnen en gebieden met verzadigde inkt. Hierdoor wordt de huid een stuk minder belast en is het aanbrengen van de inkt nauwelijks voelbaar. Een fineline tattoo is dan ook vaak een eerste tattoo.

Fineline tattoos bevatten over het algemeen weinig tot geen arcering of kleur. Maar de tattoo-artiesten van DB-Ink zullen waar mogelijk wel stippen of iets sterker aangezette lijnen gebruiken om de tatoeage wat meer dimensie te geven of de leesbaarheid van de tekst te vergroten. Ook kunnen subtiele grijstinten worden toegepast en/of wat verdunde kleur, als het ontwerp dit toelaat.

Is een fineline tattoo iets voor jou?

Wil je meer weten over een fineline tattoo of wil je er graag eentje laten zetten? Neem dan beslist contact op met DB-ink in Den Bosch. Onze tattoo-artiesten voorzien je graag van een prachtige fineline tattoo.

0
Feed

Schrijf een reactie

Haarscherpe tattoeage door een tattoo-artiest in hartje Den Bosch.

DB-ink
Copernicuslaan 316A
5223 ER  ’s Hertogenbosch


 

Openingstijden

Maandag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Dinsdag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Woensdag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Donderdag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Vrijdag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Zaterdag 11:00 - 18:00