tribal

De tribal: een klassieke tatoeage met veel mogelijkheden

Als je denkt over tattoeagestijlen, dan is de tribal er een die bij veel mensen als eerst naar boven zal komen. Het is een zeer oude traditie die tot op de dag van vandaag door praktisch alle tattoo-artists wordt gebruikt. In deze blog vertellen we meer over de achtergrond ervan en over wat er vandaag de dag mee mogelijk is.

Over tribal-tattoos

Iedereen zal een tribal-tattoo wel herkennen. Ze bestaan uit vooral zwarte lijnen, geometrische vormen en patronen en je ziet ze overal. Oorspronkelijk is het echter een traditie die afkomstig is van inheemse stammen van over de hele wereld. Iedere tribe, of stam, gebruikte tatoeages op zijn eigen manier en er zijn vele stijlen te herkennen van over de hele wereld, bekende voorbeelden zijn Maori of Polynesische tatoeages . Ze werden veel gebruikt om mensen van een stam te herkennen, om sociale status aan te geven, ze werden gezet bij overgangsrituelen, zoals bij het volwassen worden, en er waren ook bepaalde spirituele tribaltattoos.

Omdat dergelijke stammen gebruik maakten van simpele technieken en uiteraard geen beschikking hadden over technologische middelen, werden simpele tatoeages gecreëerd met naalden van bijvoorbeeld botten en met plantaardige inkt. Het zetten van schaduwen was niet mogelijk.

Verschillende soorten tribal-tattoos
Als je een tribal wilt laten zetten, kun je in eerste instantie kiezen voor een traditionele tribal. Het is in zo’n geval interessant om de geschiedenis van een bepaalde tribalstijl te kennen. De Maori, bijvoorbeeld, zijn de oorspronkelijke bewonder van Nieuw-Zeeland en zij hebben een hele specifieke stijl die vooral in het gezicht werd toegepast, waarbij verschillende vormen en patronen specifieke betekenissen hebben. Er zijn vormen voor zaken zoals welvaart, moed en kracht, of oneindigheid. Een andere bekende en veelgebruikte stijl is de Polynesische tatoeage. Door zo’n traditie te bestuderen kun je de vormen kiezen die bij jou passen.

Het is uiteraard niet nodig om bij de traditie te blijven. Zo worden veel vormen uit de Maoritraditie vandaag de dag op andere plaatsten van alleen in het gezicht gezet en worden ze ook vaak gecombineerd met de Polynesische stijl, omdat deze twee stijlen goed bij elkaar passen. Ook is het mogelijk om traditionele ontwerpen van bepaalde stammen moderner te maken door het toevoegen van schaduwen en grijstinten, of door ze te combineren met modernere of figuratieve stijlen.

Als je bij Tattooshop DB Ink in Den Bosch komt, kan de tattoo-artist je veel vertellen over de beschikbare stijlen en je ook adviseren over hoe je deze op kunt gebruiken op nieuwe, moderne manieren.

Meer weten over tribaltattoos of er zelf een laten ontwerpen? Kom eens lang in Tattooshop DB Ink in Den Bosch.

0
Feed

Schrijf een reactie

Haarscherpe tattoeage door een tattoo-artiest in hartje Den Bosch.

DB-ink
Copernicuslaan 316A
5223 ER  ’s Hertogenbosch


 

Openingstijden

Maandag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Dinsdag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Woensdag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Donderdag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Vrijdag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Zaterdag 11:00 - 18:00