Black and Grey-tatoeages

Black and Grey-tatoeages

Een populaire en veelzijdige tatoeagestijl is het zogenaamde Black and Grey. In deze blog gaan we in op hoe deze zwart-witstijl tot stand is gekomen, wat voor technieken er worden gebruikt en wat er vandaag de dag allemaal mee mogelijk is. Als je ontwerpen wilt zien kun je eens langkomen in Tattooshop DB Ink in Den Bosch, waar deze stijl geregeld wordt gebruikt.

Over Black and Grey als tatoeagestijl

De oorsprong van Black and Grey als stijl kan hoogstwaarschijnlijk worden gezocht in de Amerikaanse gevangeniscultuur en dan vooral in de westkust van dat land. Omdat er in gevangenissen een gebrek was aan kleurpigmenten, moesten ze creatief omgaan met zwarte inkt.

Tattoo-artists hebben in de loop van de jaren deze stijl verder ontwikkeld. Vandaag de dag kunnen er bijvoorbeeld fotorealistische portretten worden gemaakt, dankzij technieken om met verschillende grijstinten te werken. Deze technieken zijn sterk zijn in de loop van de jaren sterk ontwikkeld.

Een van die technieken is de zogenaamde waterschaduw. Door de inkt te verdunnen, kunnen er in principe een oneindig aantal grijstinten worden gecreëerd. Dit is echter een enorme kunst, omdat er rekening moet worden gehouden met hoe de verdunde inkt reageert op de huid en hoe deze er uiteindelijk uitziet als de tatoeage volledig geheeld is. Daarom is het belangrijk om naar een tattooshop te gaan die veel ervaring heeft met deze techniek.

Wat voor zwart-witstijlen zijn er?
In principe kunnen alle tattoostijlen worden uitgevoerd in Black and Grey. En hoewel simpele ontwerpen, zoals letters of simpele tribals, met toevoeging van wat schaduwen voorbeelden zijn van Black and Grey, komt de techniek pas echt tot zijn recht in ontwerpen waar veel grijstinten voorkomen. Zo kunnen prachtige semirealistische ontwerpen worden gemaakt in bijvoorbeeld een cartoon- of animestijl, met duidelijke outlines, of er kunnen fotorealistische zwart-witportretten worden gemaakt, die volledig bestaan uit grijstinten. Hoewel je voor een simpel ontwerpje bij veel tatoeëerders terecht kunt, is het bij een fotorealistisch ontwerp zaak een goede en ervaren tattoo-artist te vinden. Bij Tattooshop DB Ink in Den Bosch vind je zo’n tattoo-artist, met vele jaren ervaring in het creëren van realistische portretten.

Meer weten of eens met een ervaren tattoo-artist spreken over jouw wensen? Kom eens langs in onze shop in Den Bosch.

0
Feed

Schrijf een reactie

Haarscherpe tattoeage door een tattoo-artiest in hartje Den Bosch.

DB-ink
Copernicuslaan 316A
5223 ER  ’s Hertogenbosch


 

Openingstijden

Maandag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Dinsdag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Woensdag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Donderdag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Vrijdag 12:00 - 17:00 19:00 - 22:00

Zaterdag 11:00 - 18:00