logo

logo adres

Nazorginstructies voor tatoeages

De genezingstijd van een tatoeage bedraagt ongeveer een week. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Tijdens het genezingsproces kan de tatoeage gaan jeuken. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de tatoeage absoluut noodzakelijk.

Direct na het tatoeëren is de getatoeëerde plek afgedekt met een Wondspray of een steriel kompres.

Als de tatoeagewond met een steriel kompres (niet doorzichtig) is afgedekt kunt u het kompres na enkele uren verwijderen en de wond behandelen zoals hieronder omschreven.

De wondspray moet u laten zitten totdat de wond genezen is (drie tot zes dagen).
U kunt met de wondspray gewoon douchen. De wondspray slijt er vanzelf af.

De 10 geboden voor de nazorg.

1) Raak de tatoeage zo min mogelijk aan met de handen.

2) Was de getatoeëerde plek twee maal per dag met een milde ongeparfumeerde zeep, bijvoorbeeld uni cura, totdat de wond geheel genezen is.

3) Dep de wond na het wassen met een schone handdoek of een tissue voorzichtig droog.

4) ) Smeer de tatoeage desgewenst 2x daags voorzichtig en met schoon gewassen handen in met uierzalf of zuurvrije vaseline. Gebruik geen andere zalf en laat de zalf ook niet door iemand anders gebruiken.

5) Draag geen pleisters of verband over de tatoeage.

6) Draag bij een tatoeage geen strakke of vuile kleding op de tatoeagewond.

7) Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater). Maak tevens geen gebruik van sauna of stoombad.

8) Stel de getatoeëerde plek niet bloot aan de zon of zonnebank (ook niet met een zonnebrandmiddel). Gebruik ook na de genezingstijd op de tatoeage altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.

9) Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering van de wond of bij pijn altijd contact op met de huisarts.

10)Extra informatie betreffende het insmeren van de tatoeage..

Als je tatoeage vochtig wordt na het smeren dan wordt de inkt uitgestoten. Dep de tatoeage dan voorzichtig droog met een schone doek of tissue.

Ook kunnen er puistjes ontstaan.. Je smeert de tatoeage te dik in.